Det er ikke altid nemt at vide hvilken hjælp man søger eller præcis hvilke udfordringer ens barn eller familie har. Derfor starter I hos mig også med en afklarende samtale, hvor jeg hjælper Jer med at få det overblik. Her på siden kan du læse mere om de forskellige områder jeg har bred erfaring med.
Ved det første møde bruger vi god tid på at tale om jeres situation og de udfordringer, I oplever i hverdagen. Som forældre er I eksperter i jeres barn, og jeres observationer og tanker er meget værdifulde. Sammen skaber vi et billede af, hvad der skal til for at hjælpe jer bedst muligt videre.
Efter den første samtale laver jeg en faglig vurdering af situationen og fremlægger et forslag til, hvordan vi bedst kan arbejde sammen om at hjælpe jeres barn og familie. Dette kan omfatte:
Et typisk forløb strækker sig over 5-12 sessioner, men dette tilpasses naturligvis den enkelte families behov. Vi arbejder sammen om at:
Når vi nærmer os afslutningen af forløbet, evaluerer vi sammen de fremskridt, der er opnået. Vi sikrer, at I som familie føler jer godt rustet til at fortsætte den positive udvikling. Der er altid mulighed for at aftale opfølgende samtaler efter behov.
Det er vigtigt for mig at skabe trygge rammer og et tillidsfuldt samarbejde, hvor både børn og forældre føler sig hørt og forstået. Sammen finder vi den vej, der passer bedst til netop jeres familie.
Angst er en naturlig reaktion, der involverer både vores følelser, kropslige reaktioner og vores tænkning. Men hvis angsten begynder at forstyrrer barnets dagligdag og fx forhindrer barnet i at deltage i, eller gøre ting, eller hvis angsten begynder at styre familielivet er det en god ide at søge hjælp.
Nogle børn og unge kæmper med tvangstanker og tvangshandlinger. OCD er karakteriseret ved at tvangstanker der skaber så stort et ubehag hos barnet/den unge så de må udføre tvangshandlinger for at mindske angsten/ubehaget igen. Behandlingen af OCD vil ofte være med baggrund i Kognitiv Adfærds Terapi. Nyere forskning viser også gode resultater med behandling ved metakognitiv terapi.
Nogle børn og unge kæmper med negative tanker og bekymringer, uden at opfylde kriterierne for en angst- eller anden diagnose. Metakognitiv terapi vil være en effektiv behandlingsform til de fleste børn og unge med bekymringstendens.
Nogen børn og unge kan i perioder opleve en øget tristhed eller nedtrykthed. Det kan være at barnet/den unge er præget af følelser af håbløshed og manglende energi og motivation. Man bør som forældre søge hjælp, hvis tristheden varer ved over tid, og begynder at hæmme barnet eller den unge i deres skolegang, familie- eller sociale liv.
ADHD/ADD er en opmærksomhedsforstyrrelse, der kan medføre udfordringer i dagligdagen i varierende grader, både hos barnet eller den unge selv og hos deres forældre. Udfordringer hos børn og unge med ADHD/ADD kan komme til udtryk i dagligdagen ved tankemylder, indre eller ydre uro, udtrætning og ift. at håndtere egne følelser.
Autismespektrumforstyrrelse, er en udviklingsforstyrrelse der påvirker socialt samspil, kommunikation og særlige ritualer, interesser eller sanseforstyrrelser. Autismespektrumforstyrrelse kan give udfordringer i et barns eller families liv.
Forældre er en stor del af børn og unges hverdag og kan have en stor indflydelse på behandlingens udvikling og forløb. Hos mig vil forældrene derfor ofte inddrages i behandlingen, ift. at kunne støtte op om de strategier og tiltag der læres i terapien. I nogle forløb giver det mening at have 1-2 forældresamtaler sideløbende.
WISC-V er en intelligens test for børn og unge i alderen 6-16 år. WISC-V er baseret på solid forskning og klinisk erfaring, og anses for at være den bedste test til at vurdere kognitive evner hos børn og unge. Kognitiv test eller intelligens test af børn og unge kan I nogle tilfælde være relevant.
Jeg tilbyder supervision til psykologer og andre fagprofessionelle, der arbejder indenfor børne- og ungeområdet. Mit speciale omfatter en bred vifte af problemstillinger relateret til børn og unge, herunder Angst, ADHD, autisme, og kognitiv udredning. Supervisionen tilpasses individuelt og kan tage udgangspunkt i både diagnostiske vurderinger, behandlingsplaner og interventionsstrategier.